" الحياة حلوة بس نفهمهـا "
حلاوة الدنيا عندي لما بتكلفت بالبطنيه وأمسك مج القهوة باللبن السخن وفي بعض الاوقات بيكون كوباية شاي ، مش عارفة ايه العلاقه بين المج والقهوة والكوبايه والشاي بغض النظر بس القهوة باللبن في المج الأبيض أبو وردة بينك كبيرة ليه مذاق مختلف تماما عن اي مج تاني.
كنت قاعدة بقرأ كتاب "البنت اللي مليانه ديفوهات" لـريهام سعيد "ملحوظة صغيرة جدا ريهام سعيد دي غير ريهام سعيد بتاعة صبايا الخير عشان انا اتسألت السؤال دا اكتر من عشر مرات من يوم ما كنت في المعرض وبدور عليها" سرحت فالسقف كالعادة وبقول هو انا عاوزه ايه اكتر من مج القهوة وروايه حلوه وبطانيه والهاندفري ؟! انا مش محتاجه حاجه أكتر من كدا ، الحياة كدا حلوة وآخر آلاجه.
بقالي اربع ايام قافله أكونت الفيسبوك إحساس جميل بالسلام الداخلى. فعلا أنا اتأكدت ان الحياة لازم تكون بعيد عن هذا الشيء المقرف ، الشيء اللي بيقولك كل يوم تعالى عشان اقرفك في عيشتك ، فعلا البعد عنه بركه وسعادة وحياة احلى كتير.
احنا كان مضحوك علينا باسم التكنولوجيا والتواصل الاجتماعي قالك يعني تواصل اجتماعي اسمه تفرق اجتماعي ، بس برده عشان أديله حقه لولا الفيسبوك مكنتش عرفت أكتر ناس قريبين مني واللي خلو لحياتي طعم تاني مع اننا مش بنتواصل زي زمان لاننا كلنا تقريبا بعدنا عن الفيسبوك في اوقات متقاربه بس الحب لا يعرف المسافات يا صديقي.
قضيت الأربع أيام كلها تقريبا بين الروايات والساوندات والمطبخ ...
مثلا انهاردة كان عندي معركة عنيفه مع الفراخ تجيلي كدا اجيلها كدا المهم كان لازم أقضي عليهم وقد كان والحمدلله انتهت المهمه بنجاح بس طبعا انت لازم تخرج بالنتائج المترتبه على هذه المعركه .. ونظرا لان مستقبلي المهني في المطبخ مهدد اساس بالفشل انا قررت وانا في كامل قويا العقليه ونويت والنيه لله انا هبقى "نباتيه"
اه ايوة نباتيه يعني نباتيه او سمكية يعني حسب الظروف أصل السمك تنضيفه سهل اساسا وغالبا بيكون نضيف وانا اصلا بموت فيه فغالبا مش هقدر ابطله يعني .. نرجع لمرجعنا ياخونا اللي حصل فيا وفي الفراخ دا ميرضيش حد خالص يعني بجد انا نفسيتي صوعبت عليا ليه البهدله اللي بنبهدلها للفراخ دي وبنتبهدل معاها اقف اربع ساعات انضف فراخ ليه !!
وبعدين دا بعيد عن كمية الدعوات اللي ديعتها على صنف الرجاله كلها اللي بياكلوا الفراخ دي جاهزة اراهن لو راجل وقف على رجلة اربع ساعات ينضف فراخ مش هيجيله نفس ياكلها تاني خالص ... النباتيه حلوة مفيش كلام.
بعيدا عن الفراخ بقى... انا بقالي يومين بفكر في موضوع "الكتابه".
الكتابه بصورة عامه واحده من أهم احلامي طول عمري نفسي اكون كاتبه بس دايما حاسه اني مش هعرف مش هنجح محدش هيحب اللي هكتبه مش هعرف اعبر وهكذا. قعدت اخد وادي مع نفسي أكتشفت اني محتاجه أتحمس لحاجه محتاجه يبقى عندي شغف بحاجه كنت بقرأ امبارح رواية جديدة اسمها "مالك" المهم كان فيها جزء ان البطل بيحاول يكتب قصة حبه بعد اصرار من اخته وصديقه عليه انه لازم يكتبها عشان بكدا هيساعد نفسه انه يخرج براها ، افتكرت حواري انا ودينا في موضوع الكتابه واصرارها اني لازم اكتب المهم كان في جزء في الكتاب بيقول "إن أردت أن تكتب جيداً فلابد أن تقراً كثيراً" ومن يومين قريت مقال عن كتابة المقال لقيت الكلام دا "محمود درويش كان يقرأ ساعتين يوميًا، ويجلس للكتابة كل يوم صباحًا: "تعودت على الكتابة نهارا بين العاشرة والثانية عشر... لا أكتب كل يوم وإنما أجبر نفسي على الجلوس يوميا على الطاولة".
الفكرة عجبتني وقولت انا هعافر مع نفسي وأكيد هيطلع حاجه فالاخر ، جهه يبقى عندي شغف لحاجه بجري وراها ومن جهه التانيه اني اقول اللي جوايا ومسير الصغير هيكبر
مسيرها تكتب حاجات كتير وحواديت أكتر عن بنت حلوه بتكتب بروحها وتسيب براح :)))))))
ردحذفبى اس : تنضيف فراخ اربع ساعات ليه ؟ :D :D
ملحوظه شغلى عبد الوهاب مش هند فرى وخلى النور يملى مطبخ واطبخى وانتى بدندنى :*
فراخ الاسبوع يا اوختي بنجبها يوم الجمعه :D
ردحذفانا برقص واغني وانا بطبخ خصوصا لو لوحدي ^^ كنت بسمع حليم وانا بنضفهم ^_^
بي اس روحك الحلوة بتخلي روحي حلوة فانتي بتشوفيها حلوة ياحلو انت يا حلو :***
بس أنا واثقة ياقلبي إنك هتبقي كاتبة جميلة وكبيرة، مش علشان هتكتبي مواضيع معقدة وكدا لأ علشان أنتِ عندك بساطة وسهولة في توصيل الكلام لأنه بيكون من القلب واللى من القلب يصل للقلب استمري ياقلبي بس ابعدي عن الفراخ ;)
ردحذفههههههههه لا خلاص بقى هحول وابقى سمكيه (*˘︶˘*)
ردحذفحبيبتي يا ثون ثون انا اصلا من غيركم انتي وكام بنوته كدا مكنتش عرفت اعمل اي حاجه ربنا يخليكم ليا ودايما واقفين جنبي :****
ربنا يباركلنا في بعض يارب :* :*
ردحذف